loggo-fairmonkey-horizontal

Fair Monkey

I mer än ett decennium har Fair Monkey arbetat med kvinnogrupper runt om i världen som syftar till att öka kvinnors sociala status genom ekonomiskt oberoende och egenmakt.
Från Guatemalas högland till Sydafrikas slätter, Nepals bergsområden och Indiens färgstarka landsbygd kommer hantverket som byggt förtroende och hållbarhet i livet för de kvinnliga producenterna och familjer genom att all handel sker helt med Fair Trade. Nu har vi även produkter av ull och alpacka från Peru och tovade ullfigurer från Kirgizistan i sortimentet.

Fair Monkey är Guaranteed member i World Fair Trade Organization (WFTO) som är en global medlemsorganisation för alla inom Fair Trade. Medlemmar i WFTO är producenter, grossister, importörer och återförsäljare i över 70 länder.
Det bidrar till hållbar utveckling genom att erbjuda bättre handelsvillkor och garanterar rättigheterna för marginaliserade producenter– framförallt i Syd.

För dig som kund ger Fair Monkeys medlemskap i WFTO en extra försäkran att Fair Trade står i fokus för allt vårt arbete sedan starten 2006. Vi är dessutom extra stolta över att kvinnor utgör över 85 % av hantverkarna i vårt nätverk av samarbetsproducenter.

vision

  • Vi tror på att stödja kvinnor i världen genom att skapa en känsla av mening och hopp genom hållbar sysselsättning.
  • Vi tror på en långsiktig lösning på fattigdomen genom att skapa arbetstillfällen och utbildning för de människor som behöver det bäst.
  • Vi tror på att betala ett skäligt pris för hantverket som tillåter kvinnorna att ha en inkomst som inte bara täcker de grundläggande behoven och omkostnader för hälsa och sjukvård, utan också bekostar utbildning för deras barn och besparingar för familjen.
  • Vi tror att med en egen inkomst och möjligheten att uttrycka sig kreativt genom sitt hantverk så ökar självkänslan och bygger ett stabilt socialt kapital hos kvinnorna som är till nytta även för samhället i stort.
Vi tror på godheten i världen, och vi vill gärna att du ska vara med och skapa den – tillsammans med oss.

Ett tillfälligt fel har uppstått med Instagramflödet. Var vänlig försök igen senare.